Elkészítése
Tésztalapok:
A három tésztát külön-külön készítjük el. Minden tésztához a hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd egy 25×38 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 15-20 percig sütjük tűpróbáig. A megsült lapokat hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém:
A tejet a búzadarával sűrű tejbedarává főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Közben a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A kihűlt tejbedarát apránként hozzáadjuk a vajas krémhez, és sima állagúra keverjük.
Összeállítás:
A kihűlt lapokat rétegezve betöltjük a krémmel. Először a mákos lapra kenjük a krém felét, majd ráhelyezzük a kakós lapot, újabb krémréteg következik, végül a diós lap a tetejére.
Csokimáz:
Az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk a vajjal, majd a sütemény tetejére simítjuk egyenletesen.
Pihentetés:
A süteményt hűtőbe tesszük, és legalább egy éjszakát hagyjuk állni, hogy a lapok megpuhuljanak és az ízek összeérjenek.
