Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rezi mákos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Mákos lap

  • 1 db tojás
  • 5 evőkanál mák
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 dl tejföl

Diós lap

  • 1 db tojás
  • 5 evőkanál darált dió
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 dl tejföl

Kakaós lap

  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 dl tejföl

Krém

  • 9 dl tej
  • 8 evőkanál búzadara
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Tetejére

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

Tésztalapok:

A három tésztát külön-külön készítjük el. Minden tésztához a hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd egy 25×38 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 15-20 percig sütjük tűpróbáig. A megsült lapokat hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém:

A tejet a búzadarával sűrű tejbedarává főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Közben a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A kihűlt tejbedarát apránként hozzáadjuk a vajas krémhez, és sima állagúra keverjük.

Összeállítás:

A kihűlt lapokat rétegezve betöltjük a krémmel. Először a mákos lapra kenjük a krém felét, majd ráhelyezzük a kakós lapot, újabb krémréteg következik, végül a diós lap a tetejére.

Csokimáz:

Az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk a vajjal, majd a sütemény tetejére simítjuk egyenletesen.

Pihentetés:

A süteményt hűtőbe tesszük, és legalább egy éjszakát hagyjuk állni, hogy a lapok megpuhuljanak és az ízek összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/rezi-makos/