Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 5-6 ek tejföl
- csipet só
Tetejére:
- 8 tojásfehérje
- 30 dkg kristálycukor
- 50 dkg ribizli
- 1/2 citrom leve
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy robotgép táljába öntjük a citromlé kivételével és sima tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát 29×37 cm-es nagyságúra nyútjuk majd, majd egy szilikonnal bélelt sütőlemezre helyezzük.
Villával megszurkáljuk és 180 fokos sütőben elősütjük kb. 10 perc.
Ezalatt egy másik edényben robotgéppel kemény habot verünk a tojás fehérjéből, melybe folyamatosan adagoljuk a cukrot és öntjük a citromlevet.
A tisztított megmosott ribizlit lecsepegtetjük, és egy szilikonlapát segítségével a habba keverjük.
Ezután a kivett tészta tetejére kenjük egyenletes vastagságúra, majd megmintázzuk és a sütőbe visszatesszük 160 fokon 25 percig sütjük.
Kihűlés után vízbe mártott késsel kis kockákra vágjuk.