Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ribizlis hajdinapuding recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 bögre hajdina
  • 0,5 bögre darált mandula
  • 1 bögre rizstej
  • 2 bögre víz
  • 1 nagy marék mazsola
  • 0,25 teáskanál őrölt kardamom
  • 0,5 teáskanál őrölt fahéj
  • csipet só
  • 0,5 citrom leve
  • 1 evőkanál eritrit (vagy ízlés szerint)

A tetejére

  • ribizli
  • zselatin vagy agar-agar

Elkészítése

Egy fazékban felforraljuk a folyadékokat, majd beledobjuk a mazsolát.

Fűszerezzük kardamommal, őrölt fahéjjal és fokozatosan beleszórjuk a hajdinát, majd a darált mandulát is és közben kézi habverővel kevergetjük.

Megsózzuk és belefacsarjuk a citrom levét.

Puhára főzzük, majd összeturmixoljuk (vagy botmixerrel pürésítjük). Poharakba töltjük, gyümölccsel díszítjük és vízben feloldott zselatinnal átfényezzük.

Alaposan lehűtve fogyasztjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/ribizlis-hajdinapuding/