Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tojássárgákat 3 evőkanál forró vízzel habosra verjük, majd hozzáadjuk a 15 dkg cukrot és a vaníliás cukrot. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A felmelegített margarinhoz hozzáöntjük a tejet, majd a lisztes keveréket és a tejes margarint felváltva adagoljuk a tojásos masszához, és simára keverjük. A tésztát egy margarinnal jól […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.08.07.

Hozzávalók

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A tojássárgákat 3 evőkanál forró vízzel habosra verjük, majd hozzáadjuk a 15 dkg cukrot és a vaníliás cukrot. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A felmelegített margarinhoz hozzáöntjük a tejet, majd a lisztes keveréket és a tejes margarint felváltva adagoljuk a tojásos masszához, és simára keverjük.

A tésztát egy margarinnal jól kikent, lapos tepsibe simítjuk, és 15 percig elősütjük.

Közben a tojásfehérjéket egy csipet sóval habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a 20 dkg cukrot, és addig verjük, amíg egészen kemény, fényes habot nem kapunk. A habba óvatosan beleforgatjuk a megmosott, leszemezett ribizlit.

A ribizlis habot eloszlatjuk az elősütött tészta tetején. Bekapcsoljuk a légkeverést, a hőmérsékletet 150 fokra csökkentjük, és addig sütjük, szárítjuk, amíg a teteje enyhén meg nem barnul, és a hab jól meg nem szilárdul.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Nyár Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is