A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A tojássárgákat 3 evőkanál forró vízzel habosra verjük, majd hozzáadjuk a 15 dkg cukrot és a vaníliás cukrot. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A felmelegített margarinhoz hozzáöntjük a tejet, majd a lisztes keveréket és a tejes margarint felváltva adagoljuk a tojásos masszához, és simára keverjük.
A tésztát egy margarinnal jól kikent, lapos tepsibe simítjuk, és 15 percig elősütjük.
Közben a tojásfehérjéket egy csipet sóval habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a 20 dkg cukrot, és addig verjük, amíg egészen kemény, fényes habot nem kapunk. A habba óvatosan beleforgatjuk a megmosott, leszemezett ribizlit.
A ribizlis habot eloszlatjuk az elősütött tészta tetején. Bekapcsoljuk a légkeverést, a hőmérsékletet 150 fokra csökkentjük, és addig sütjük, szárítjuk, amíg a teteje enyhén meg nem barnul, és a hab jól meg nem szilárdul.