Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ribizlis lepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 5 dkg margarin
  • 5 evőkanál tej
  • 1 csipet só
  • 0,5 liter ribizli
  • 20 dkg cukor

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A tojássárgákat 3 evőkanál forró vízzel habosra verjük, majd hozzáadjuk a 15 dkg cukrot és a vaníliás cukrot. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A felmelegített margarinhoz hozzáöntjük a tejet, majd a lisztes keveréket és a tejes margarint felváltva adagoljuk a tojásos masszához, és simára keverjük.

A tésztát egy margarinnal jól kikent, lapos tepsibe simítjuk, és 15 percig elősütjük.

Közben a tojásfehérjéket egy csipet sóval habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a 20 dkg cukrot, és addig verjük, amíg egészen kemény, fényes habot nem kapunk. A habba óvatosan beleforgatjuk a megmosott, leszemezett ribizlit.

A ribizlis habot eloszlatjuk az elősütött tészta tetején. Bekapcsoljuk a légkeverést, a hőmérsékletet 150 fokra csökkentjük, és addig sütjük, szárítjuk, amíg a teteje enyhén meg nem barnul, és a hab jól meg nem szilárdul.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/ribizlis-lepeny/