Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Ribizlis sütik

Ribizlis tekercs

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Piskóta: 7 tojás 14 dkg porcukor 14 dkg finom liszt pici sütőpor Krém: 3 púpos ek liszt 4 ek cukor 2,5 dl tej 20 dkg vaj 20 dkg porcukor 30 dkg fagyasztott ribizli Elkészítése: A piskóta hozzávalóiból elkészítjük a tésztát, majd egy 35*40 cm-es, sütőpapírral borított tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben megsütjük. Langyosan feltekerjük. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
lara
Beküldte: 2014.04.29.

Elkészítése

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 7 tojás
  • 14 dkg porcukor
  • 14 dkg finom liszt
  • pici sütőpor

Krém:

  • 3 púpos ek liszt
  • 4 ek cukor
  • 2,5 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 30 dkg fagyasztott ribizli

Elkészítése:

A piskóta hozzávalóiból elkészítjük a tésztát, majd egy 35*40 cm-es, sütőpapírral borított tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben megsütjük. Langyosan feltekerjük.

A krémhez a lisztet elkeverjük a cukorral, majd a tejben csomómentesre keverjük és felfőzzük. A margarint kihabosítjuk a cukorral, majd a langyos, lisztes krémet hozzáadjuk és jól elkeverjük. A kiengedett ribizlit hozzáadjuk és hagyjuk a krémben kiengedni.

A tésztát kitekerjük, megkenjük a krémmel és szorosan feltekerjük. A tetejét én színezett cukorral (kristálycukrot ételszínezővel megfestünk) szórtam meg.

Jó étvágyat a finom, üde ribizlis tekercshez!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
lara
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is