Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ribizlis túró szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 6 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 15 dkg margarin
  • 4 evőkanál cukor
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor

Krémhez

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg ribizli (lehet mirelit is)
  • 1 db citrom leve

Tetejére

  • 1 db tojásfehérje
  • 10 dkg cukor
  • kevés citromlé
  • ribizli

Elkészítése

A a tojássárgákat a cukorral és az olvasztott margarinnal alaposan kikeverjük. A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a fehérjehabhoz felváltva hozzáadjuk a lisztes keveréket és a sárgás masszát. Széles mozdulatokkal összeforgatjuk, ügyelve, hogy a habot ne törjük össze. Egy gáztepsit kivajazunk, lisztezünk, vagy sütőpapírral kibélelünk, és belesimítjuk a masszát. 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Miután kihűlt, három egyenlő részre vágjuk.

A krémhez a pudingport elkeverjük a tejben, majd felfőzzük. A túrót kikeverjük a citromlével, és a kihűlt pudinghoz dolgozzuk. A három lap közül kettőre elosztjuk a krémet, megszórjuk ribizliszemekkel, és egymásra helyezzük őket.

A tojásfehérjét a cukorral és pár csepp citromlével gőz fölött kemény habbá verjük. A legfelső lap tetejére simítjuk a habot, és ribizliszemekkel díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/ribizlis-turo-szelet/