Elkészítése
A szokásos módon piskótát készítünk: a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a fehérjét kemény habbá verjük. A lisztes-sütőporos keveréket a tojássárgához adjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
Egy kisebb tepsiben, hőlégkeveréses sütőben, kb. 170 fokon, tűpróbáig sütjük.
Közben a túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a cukrot és a reszelt citromhéjat. Belekeverjük az expressz zselatinport és a tejszínt. Ezután az egészet kemény habbá verjük. Az expressz zselatin előnye, hogy nem kell főzni, csak hidegen belekeverjük a túrókrémbe.
A kihűlt piskóta tetejére egyenletesen rákenjük a túrókrémet, majd hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a zselét.
Az expressz tortazselét sem kell főzni, elég forró vízzel leönteni, és már használható is.
A túrókrém tetejére elrendezzük a ribizliszemeket, majd a zselét középről kiindulva egyenletesen ráöntjük.
Amint a zselé megdermed, szeletelhetjük és tálalhatjuk is.
