Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ribizlis túrókocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 3 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 50 ml olaj
  • 3 evőkanál langyos víz
  • 2 evőkanál kakaópor

Töltelékhez

  • 25 dkg túró
  • 4 evőkanál cukor
  • 0,5 db citrom héja
  • 2 dl habtejszín
  • 1 tasak zselatin fix
  • 10 dkg ribizli
  • 1 csomag piros tortazselé

Elkészítése

A szokásos módon piskótát készítünk: a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a fehérjét kemény habbá verjük. A lisztes-sütőporos keveréket a tojássárgához adjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.

Egy kisebb tepsiben, hőlégkeveréses sütőben, kb. 170 fokon, tűpróbáig sütjük.

Közben a túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a cukrot és a reszelt citromhéjat. Belekeverjük az expressz zselatinport és a tejszínt. Ezután az egészet kemény habbá verjük. Az expressz zselatin előnye, hogy nem kell főzni, csak hidegen belekeverjük a túrókrémbe.

A kihűlt piskóta tetejére egyenletesen rákenjük a túrókrémet, majd hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a zselét.

Az expressz tortazselét sem kell főzni, elég forró vízzel leönteni, és már használható is.

A túrókrém tetejére elrendezzük a ribizliszemeket, majd a zselét középről kiindulva egyenletesen ráöntjük.

Amint a zselé megdermed, szeletelhetjük és tálalhatjuk is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/ribizlis-turokocka/