Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 50 dkg liszt 1 csapott kk só 2,5 dkg élesztő 3 dl tej 4 evőkanál cukor 1 tasak vaníliás cukor 1 tojás sárgája 5 dkg margarin Töltelékhez: 25 dkg túró 2 ek cukor 1 tasak vaníliás cukor 1 csipet só 1 citrom reszelt héja 1 tojás 5-6 fürt ribizli Lekenéshez: 2 tojás sárgája […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.06.08.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csapott kk só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 5 dkg margarin

Töltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • 2 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tojás
  • 5-6 fürt ribizli

Lekenéshez:

  • 2 tojás sárgája


Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 evőkanál cukorral. A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szoba hőmérsékletű margarint és a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk.

Meleg, sötét helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Enyhén lisztezett felületen 1cm vastagra nyújtjuk. Egy közepes méretű, lisztezett pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

A korongok közepébe hüvelykujjal lyukat nyomunk, úgy, hogy a tészta ne szakadjon át. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A karimákat lekenjük tojás sárgájával.

A töltelékhez a túrót egy tálban alaposan összetörjük, beletesszük a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és a citrom reszelt héját. Minden kalácska mélyedésébe teszünk 1 púpos tk tölteléket. A tepsiben hagyjuk még 30 percet kelni.

A ribizliket leszemezzük, megmossuk, papírtörlővel leitatjuk róla a vizet és a túrós töltelékbe nyomkodunk pár szemet. Előmelegített sütőben 23 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.

[box style=”info”]19 db kalácska lett ebből az adag tésztából.
Ha mirelit gyümölcsöt használunk, hagyjuk teljesen felolvadni és lecsöpögni, hogy ne ázzon el a töltelék.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is