Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rigó Jancsi recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2×4 db tojás
  • 2×3 evőkanál finomliszt
  • 2×1 evőkanál kakaópor
  • 2×4 evőkanál cukor
  • 2x ½ csomag sütőpor
  • 2x 1 evőkanál olaj

A krémhez:

  • 8 dl habtejszín
  • 2 tábla étcsokoládé /20 dkg/
  • 2 dkg zselatin

A tetejére:

  • 1 tábla tortabevonó
  • 2 evőkanál olaj


Elkészítése:

Az összetevőkből két vékony piskótalapot sütöttem /24x30cm-tepsi/ hagytam kihűlni.

A csokoládét vízgőz felett felolvasztottam. A zselatint kevés vízben feloldottam és langyosra melegítettem.

A tejszínt kemény habbá vertem és lassan belekevertem az olvasztott /de nem forró/ csokit és a feloldott zselatint.

A krémet rákentem az egyik piskótalapra, ráhelyeztem a másik lapot. A tortabevonót felolvasztottam, elkevertem az olajjal és bevontam vele a felső piskótalapot. Az egészet hűtőbe tettem és csak másnap szeleteltem fel.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/rigo-jancsi-11/