Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rigó Jancsi recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 5 tojás
  • 1,5 evőkanál étolaj
  • 5 evőkanál víz
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál finomliszt

Krémhez

  • 0,5 liter habtejszín
  • 200 g csokoládé (vegyesen ét és tejcsoki)
  • 1 kávéskanál rumaroma
  • 1 tasak zselatin (por, elhagyható)
  • kevés meggylekvár

Mázhoz

  • 100 g tejcsokoládé
  • 2 evőkanál vaj

Elkészítése

A tojások sárgáját, olajat, vizet és a cukor felét habosra kevertem.

A fehérjéket a cukor másik felével kemény habbá vertem.

A lisztet, kakaóport, sütőport összekevertem. A habot és a lisztes keveréket felváltva, apránként hozzávegyítettem a tojássárgás masszához. Ezután egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe (20*30 cm) öntöttem a tésztát és 160 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütöttem (tűpróbáig).

A csokikat vízgőz fölött felolvasztottam és az előzőleg kemény habbá vert tejszínhez kevertem langyosan. Gyors mozdulatokkal dolgozzunk, akkor nem lesz csomós a krémünk! A zselatint a használati utasítás szerint készítsük el és szintén keverjük hozzá.

A mázhoz a csokit gőz fölött felolvasztottam a vajjal együtt és kikevertem szép fényesre.

A kissé kihűlt piskótát kettévágtam, az alsó lapot megkentem vékonyan lekvárral, arra rákentem egyenletesen a csokihabot és egy órára hűtőbe tettem a sütimet. Ezután rátettem a piskóta másik felét is és bevontam az elkészített csokimázzal.

Miután a máz megdermedt, forró vízbe mártott, majd szárazra törölt késsel szépen, törésmentesen lehet szeletelni a sütinket.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/rigo-jancsi-12/