Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. A lisztet, a pudingporokat és a sütőport egy tálban összekeverjük. A tojáshabhoz felváltva adjuk hozzá a tojássárgáját és a lisztes keveréket, óvatosan beleforgatva, hogy a hab ne törjön össze. A masszát egy 22×38 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2013.05.10.

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Elkészítése

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. A lisztet, a pudingporokat és a sütőport egy tálban összekeverjük. A tojáshabhoz felváltva adjuk hozzá a tojássárgáját és a lisztes keveréket, óvatosan beleforgatva, hogy a hab ne törjön össze.

A masszát egy 22×38 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha megsült és kihűlt, a tésztát két lapba vágjuk.

A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük. A habból 300 ml-t kiveszünk és félretesszük. A maradék habhoz hozzákeverjük a kakaóport, amíg egységesen csokoládés krémet nem kapunk.

Az alsó tésztalapot megkenjük a kakaós krémmel. Erre rákenjük a félretett tejszínhabot, majd a másik tésztalappal befedjük.

A tortabevonót alacsony hőfokon megolvasztjuk az olajjal, és a sütemény tetejére simítjuk. Ha szeretnénk, reszelt gesztenyével megszórhatjuk. A süteményt hagyjuk megdermedni, majd szeletelve tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is