A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. A lisztet, a pudingporokat és a sütőport egy tálban összekeverjük. A tojáshabhoz felváltva adjuk hozzá a tojássárgáját és a lisztes keveréket, óvatosan beleforgatva, hogy a hab ne törjön össze.
A masszát egy 22×38 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha megsült és kihűlt, a tésztát két lapba vágjuk.
A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük. A habból 300 ml-t kiveszünk és félretesszük. A maradék habhoz hozzákeverjük a kakaóport, amíg egységesen csokoládés krémet nem kapunk.
Az alsó tésztalapot megkenjük a kakaós krémmel. Erre rákenjük a félretett tejszínhabot, majd a másik tésztalappal befedjük.
A tortabevonót alacsony hőfokon megolvasztjuk az olajjal, és a sütemény tetejére simítjuk. Ha szeretnénk, reszelt gesztenyével megszórhatjuk. A süteményt hagyjuk megdermedni, majd szeletelve tálaljuk.