Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rigó Jancsi recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 2 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 0,5 csomag sütőpor

Krémhez

  • 1 liter habtejszín
  • 3 evőkanál kakaópor

Tetejére

  • tortabevonó
  • 2 evőkanál olaj
  • 20 dkg gesztenyemassza

Elkészítése

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. A lisztet, a pudingporokat és a sütőport egy tálban összekeverjük. A tojáshabhoz felváltva adjuk hozzá a tojássárgáját és a lisztes keveréket, óvatosan beleforgatva, hogy a hab ne törjön össze.

A masszát egy 22×38 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha megsült és kihűlt, a tésztát két lapba vágjuk.

A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük. A habból 300 ml-t kiveszünk és félretesszük. A maradék habhoz hozzákeverjük a kakaóport, amíg egységesen csokoládés krémet nem kapunk.

Az alsó tésztalapot megkenjük a kakaós krémmel. Erre rákenjük a félretett tejszínhabot, majd a másik tésztalappal befedjük.

A tortabevonót alacsony hőfokon megolvasztjuk az olajjal, és a sütemény tetejére simítjuk. Ha szeretnénk, reszelt gesztenyével megszórhatjuk. A süteményt hagyjuk megdermedni, majd szeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/rigo-jancsi-4/