Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Piskóták

Rigó Jancsi

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojások sárgáját habosra keverjük 15 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, az étolajjal és a vízzel. A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral. A tojások fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. A tojáshabot óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás masszába, majd hozzáadjuk a kakaós lisztet. Egy 22×38 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Erika Pajti
Beküldte: 2013.05.29.

Hozzávalók

Elkészítése

A tojások sárgáját habosra keverjük 15 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, az étolajjal és a vízzel. A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral. A tojások fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. A tojáshabot óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás masszába, majd hozzáadjuk a kakaós lisztet.

Egy 22×38 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A kihűlt tésztát két egyforma lapba vágjuk.

A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk 1 evőkanál étolajjal, majd a felső tésztalapot egyenletesen bevonjuk vele.

A habtejszínt kemény habbá verjük, majd 1/3-át félretesszük. A maradék habhoz hozzákeverjük az olvasztott csokoládét. Az alsó tésztalapon elsimítjuk a csokis tejszínhabot, majd rákenjük a fehér habot.

A felső tésztalapot előre kockákra vágjuk, majd így helyezzük a tejszínhab tetejére. A süteményt hűtőbe tesszük legalább egy órára, hogy összeálljon.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Erika Pajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is