Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rigó Jancsi recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 db tojás
  • 18 dkg finomliszt
  • 20 dkg cukor (ebből 15 dkg a tésztába, 5 dkg a habhoz)
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 5 evőkanál víz
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dl habtejszín
  • 3 evőkanál olaj (2 evőkanál a tésztába, 1 evőkanál a csokoládéhoz)

Elkészítése

A tojások sárgáját habosra keverjük 15 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, az étolajjal és a vízzel. A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral. A tojások fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. A tojáshabot óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás masszába, majd hozzáadjuk a kakaós lisztet.

Egy 22×38 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A kihűlt tésztát két egyforma lapba vágjuk.

A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk 1 evőkanál étolajjal, majd a felső tésztalapot egyenletesen bevonjuk vele.

A habtejszínt kemény habbá verjük, majd 1/3-át félretesszük. A maradék habhoz hozzákeverjük az olvasztott csokoládét. Az alsó tésztalapon elsimítjuk a csokis tejszínhabot, majd rákenjük a fehér habot.

A felső tésztalapot előre kockákra vágjuk, majd így helyezzük a tejszínhab tetejére. A süteményt hűtőbe tesszük legalább egy órára, hogy összeálljon.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/rigo-jancsi-5/