Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rigó Jancsi recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 2x4 db tojás
  • 2x4 evőkanál porcukor
  • 2x3 evőkanál finomliszt
  • 2x1 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

Krém

  • 2 tábla étcsoki
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 liter habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • kevés zselatin

Tetejére

  • étcsoki

Elkészítése

A tojásfehérjéket 2 kanál porcukorral kemény habbá verjük, majd a tojások sárgáját 2 kanál porcukorral habosra kikeverjük.

A lisztet összedolgozzuk a kakaóporral és egy fél csomag sütőporral, majd belekeverjük belekeverjük a tojások sárgájába, végül hozzáadjuk a fehérje habot is.

Sütőpapíros tepsiben két adagot sütünk belőle.

A két tábla csokit 2-3 kanál porcukorral gőz fölött felolvasztjuk. Az habtejszínt a két vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd lassan hozzákeverjük a kicsit meghűlt csokit.

Keverünk hozzá egy pici zselatint, majd megtöltjük vele a piskótalapokat.

A tetejére olvasztott csokit teszünk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/rigo-jancsi-6/