Elkészítése
A 35×32 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a cukor kétharmad részével kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a maradék cukrot, majd fehéredésig keverjük. Ezután belekeverjük a vajat és a reszelt citromhéjat is. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük, majd a sárgás keverékhez adjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
A masszát a tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A kihűlt tésztát hosszában kettévágjuk, a felső lapot olvasztott csokoládéval bevonjuk.
A krémhez a zselatint kb. fél deci langyos vízben feloldjuk. A csokoládét felolvasztjuk, majd langyosra hűtve összekeverjük a zselatinnal. A tejszínt a cukorral keményre verjük, végül a csokoládés zselatinnal habosra keverjük. A krémet az alsó lapra simítjuk, vízbe mártott késsel elegyengetjük, majd a csokoládéval bevont felső lappal befedjük.
Hűtőben jól lehűtjük, majd kockákra vágjuk. Tálaláskor tejszínhabbal és csokoládéval díszítjük.
