Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A 35×32 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a cukor kétharmad részével kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a maradék cukrot, majd fehéredésig keverjük. Ezután belekeverjük a vajat és a reszelt citromhéjat is. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük, majd a sárgás keverékhez adjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. A […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.07.16.

A tésztához

A bevonáshoz

A krémhez

A tálaláshoz

Elkészítése

A 35×32 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a cukor kétharmad részével kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a maradék cukrot, majd fehéredésig keverjük. Ezután belekeverjük a vajat és a reszelt citromhéjat is. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük, majd a sárgás keverékhez adjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.

A masszát a tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A kihűlt tésztát hosszában kettévágjuk, a felső lapot olvasztott csokoládéval bevonjuk.

A krémhez a zselatint kb. fél deci langyos vízben feloldjuk. A csokoládét felolvasztjuk, majd langyosra hűtve összekeverjük a zselatinnal. A tejszínt a cukorral keményre verjük, végül a csokoládés zselatinnal habosra keverjük. A krémet az alsó lapra simítjuk, vízbe mártott késsel elegyengetjük, majd a csokoládéval bevont felső lappal befedjük.

Hűtőben jól lehűtjük, majd kockákra vágjuk. Tálaláskor tejszínhabbal és csokoládéval díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is