Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rigó Jancsi recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 7 db tojás sárgája
  • 2 db tojás
  • 12 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 dkg kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál vegyszermentes reszelt citromhéj

A bevonáshoz

  • 20 dkg tortabevonó

A krémhez

  • 6 dl habtejszín
  • 7 dkg porcukor
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 dkg zselatin

A tálaláshoz

  • tejszínhab

Elkészítése

A 35×32 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a cukor kétharmad részével kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a maradék cukrot, majd fehéredésig keverjük. Ezután belekeverjük a vajat és a reszelt citromhéjat is. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük, majd a sárgás keverékhez adjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.

A masszát a tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A kihűlt tésztát hosszában kettévágjuk, a felső lapot olvasztott csokoládéval bevonjuk.

A krémhez a zselatint kb. fél deci langyos vízben feloldjuk. A csokoládét felolvasztjuk, majd langyosra hűtve összekeverjük a zselatinnal. A tejszínt a cukorral keményre verjük, végül a csokoládés zselatinnal habosra keverjük. A krémet az alsó lapra simítjuk, vízbe mártott késsel elegyengetjük, majd a csokoládéval bevont felső lappal befedjük.

Hűtőben jól lehűtjük, majd kockákra vágjuk. Tálaláskor tejszínhabbal és csokoládéval díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/rigo-jancsi-7/