Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A Rigó Jancsi egy igazi klasszikus magyar desszert, amelyet a könnyű kakaós piskóta, a lágy tejszínes krém és a fényes csokoládémáz tesz ellenállhatatlanná. Ünnepi alkalmakra és családi összejövetelekre is tökéletes választás, hiszen nemcsak finom, hanem mutatós sütemény is.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.10.27.

A tésztához

A krémhez

Máz

Elkészítése

Először elkészítjük a piskótát: a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral és a vízzel. Hozzáadjuk a tojássárgákat, amelyeket előzőleg a kakaóval elkevertünk. Ezután óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a sütőport. A masszát sütőpapírral bélelt, kisebb tepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, végül kettévágjuk.

A krémhez a habtejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukorral elkevert kakaóport. Végül belekeverjük a zselatin fixet, hogy a krém szépen megtartsa az állagát. Az alsó piskótalapra kenjük a krémet, majd rátesszük a másik piskótalapot.

A mázhoz a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd simára keverjük a vajjal vagy margarinnal. Egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk.

A süteményt néhány órára hűtőbe tesszük, hogy a krém és a máz szépen megdermedjen, és könnyen szeletelhető legyen.

Tipp

A piskótát ízesíthetjük egy kevés reszelt narancshéjjal is, így még különlegesebb aromát kap. A krémet feldobhatjuk pár csepp rumaromával.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is