Elkészítése
Először elkészítjük a piskótát: a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral és a vízzel. Hozzáadjuk a tojássárgákat, amelyeket előzőleg a kakaóval elkevertünk. Ezután óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a sütőport. A masszát sütőpapírral bélelt, kisebb tepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, végül kettévágjuk.
A krémhez a habtejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukorral elkevert kakaóport. Végül belekeverjük a zselatin fixet, hogy a krém szépen megtartsa az állagát. Az alsó piskótalapra kenjük a krémet, majd rátesszük a másik piskótalapot.
A mázhoz a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd simára keverjük a vajjal vagy margarinnal. Egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk.
A süteményt néhány órára hűtőbe tesszük, hogy a krém és a máz szépen megdermedjen, és könnyen szeletelhető legyen.
Tipp
A piskótát ízesíthetjük egy kevés reszelt narancshéjjal is, így még különlegesebb aromát kap. A krémet feldobhatjuk pár csepp rumaromával.
