Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rigó Jancsi recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 6 db tojás
  • 12 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál víz
  • 12 evőkanál mantler liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor

A krémhez

  • 6 dl habtejszín
  • 13 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakópor
  • 3 zacskó zselatin fix

Máz

  • 200 g csokoládé
  • 15 dkg vaj (vagy margarin )

Elkészítése

Először elkészítjük a piskótát: a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral és a vízzel. Hozzáadjuk a tojássárgákat, amelyeket előzőleg a kakaóval elkevertünk. Ezután óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a sütőport. A masszát sütőpapírral bélelt, kisebb tepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, végül kettévágjuk.

A krémhez a habtejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukorral elkevert kakaóport. Végül belekeverjük a zselatin fixet, hogy a krém szépen megtartsa az állagát. Az alsó piskótalapra kenjük a krémet, majd rátesszük a másik piskótalapot.

A mázhoz a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd simára keverjük a vajjal vagy margarinnal. Egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk.

A süteményt néhány órára hűtőbe tesszük, hogy a krém és a máz szépen megdermedjen, és könnyen szeletelhető legyen.

Tipp

A piskótát ízesíthetjük egy kevés reszelt narancshéjjal is, így még különlegesebb aromát kap. A krémet feldobhatjuk pár csepp rumaromával.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/rigo-jancsi-8/