Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rigó Jancsi muffin recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A piskótához

  • 4 tojás
  • 15 dkg eritrit
  • 30 ml olaj
  • 13 dkg rizsliszt
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 0,5 csomag sütőpor

A krémhez

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl habtejszín
  • 1 evőkanál étolaj

A tetejére

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítése

A sütőt 180 fokra melegítsük elő. A muffinsütő mélyedéseibe egy-egy papírkapszlit tegyünk.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk az eritritet és tovább verjük addig, amíg fényes habot nem kapunk.

Ekkor hozzáadjuk a tojássárgákat és az olajat és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz a massza. Óvatosan beleforgatjuk a rizslisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport és a kakaóport. A masszát egyenlően elosztva a muffinpapírba kanalazzuk, sütőbe toljuk és 12 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk hűlni, lehúzzuk róla a papírt és levágjuk a muffinok kalapját.

A krémhez a tejszínből kemény habot verünk. A csokoládét megolvasztjuk és a habbal homogénre keverjük. A krémet csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és megtöltjük a muffinokat.

A kalapokat, mielőtt a krémre helyeznénk, olvasztott csokoládéba mártjuk, majd díszítő cukorral megszórjuk és a krém tetejére helyezzük és kissé rányomjuk.

Azonnal fogyasztható.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/rigo-jancsi-muffin-3/