Hozzávalók:
A krémhez:
- 15 dkg étcsokoládé
- 0.5 dl habmester tejszín
A tésztához:
- 20 dkg rétesliszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- 4 dkg cukrozatlan kakaópor
- 8 tojássárgája
- 8 tojásfehérje (habbá verve)
- 25 dkg porcukor
A csokimázhoz:
- 25 dkg étcsokoládé
- 5 evőkanál étolaj
Elkészítése:
Előző este vízgőz fölött felolvasztjuk a csokoládét a habtejszínben, megvárjuk míg kihűl, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A muffin sütőt kibéleljük papírkapszlikkal. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és belekanalazzuk a formába. 180 fokon 15 perc alatt szép világosra sütjük, és megvárjuk, míg kihűlnek.
A hűtőből kivesszük a krémet, és gépi habverővel kemény habbá verjük.
A muffinok tetejét levágjuk (kb. 2 cm), és beletöltjük a krémet.
A csokimázat vízgőz fölött elkészítjük, és a levágott kalapkákat megmártjuk a csokiban.
Amikor megkeményedett rajtuk a csoki, akkor a muffinok tetejére helyezzük őket.