Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rigolettó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 200 g puha vaj
  • 180 g porcukor
  • 2 tojás
  • 210 g finomliszt
  • 50 g cukrozatlan kakaópor

Krém

  • 150 g étcsokoládé
  • 100 ml habtejszín

Tetejére

  • 5 dkg olvasztott étcsokoládé

Elkészítése

A tésztához a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a tojásokat is a vajhoz keverjük. Belekeverjük a kakaóporral elkevert lisztet, összeállítjuk a tésztát és nyomózsákba töltjük.

Sütőpapíros tepsire pici babapiskóta méretű formákat nyomunk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük.

A töltelékhez a tejszínt felforrósítjuk, leöntjük vele a csokit, megvárjuk amíg felolvad, elkeverjük és langyosra hűtjük, majd robotgéppel kihabosítjuk.

Kb 1 teáskanálnyi krémmel összetapasztjuk kettesével a sütiket.

A díszítéshez való csokit megolvasztjuk és pici habzsákba vagy sütőpapírból hajtott tölcsérbe töltjük (esetleg zacskóba) és becsíkozzuk vele a sütik tetejét.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/rigoletto/