Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A rizst fél liter tejben, 1-2 evőkanál cukorral puhára főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Közben a pudingport a maradék fél liter tejjel a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük és szintén hagyjuk kihűlni. A zselatint kb. fél deciliter vízben feloldjuk, hogy felhasználásra kész legyen. Két deciliter habtejszínt kemény habbá verünk, majd ízlés szerint hozzáadjuk a ribizlit. A […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.01.08.

Hozzávalók

Elkészítése

A rizst fél liter tejben, 1-2 evőkanál cukorral puhára főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Közben a pudingport a maradék fél liter tejjel a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük és szintén hagyjuk kihűlni. A zselatint kb. fél deciliter vízben feloldjuk, hogy felhasználásra kész legyen.

Két deciliter habtejszínt kemény habbá verünk, majd ízlés szerint hozzáadjuk a ribizlit. A felvert tejszínt óvatosan összekeverjük a pudinggal, a feloldott zselatinnal és a főtt rizzsel. Az elkészült keveréket egy tortaformába simítjuk, és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

A maradék tejszínt kevés porcukorral felverjük kemény habbá, és bekenjük vele a torta oldalát és tetejét. Végül a megmaradt habból rózsákat nyomunk a torta tetejére díszítésként. Ribizlivel szórjuk meg a tetejét, az oldalát pedig mandulaforgáccsal díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is