Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rizses ribizlitorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg rizs
  • 1 liter tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 0,5 csomag zselatin
  • ribizli
  • 6,5 dl habtejszín
  • szeletelt mandula
  • citromfű

Elkészítése

A rizst fél liter tejben, 1-2 evőkanál cukorral puhára főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Közben a pudingport a maradék fél liter tejjel a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük és szintén hagyjuk kihűlni. A zselatint kb. fél deciliter vízben feloldjuk, hogy felhasználásra kész legyen.

Két deciliter habtejszínt kemény habbá verünk, majd ízlés szerint hozzáadjuk a ribizlit. A felvert tejszínt óvatosan összekeverjük a pudinggal, a feloldott zselatinnal és a főtt rizzsel. Az elkészült keveréket egy tortaformába simítjuk, és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

A maradék tejszínt kevés porcukorral felverjük kemény habbá, és bekenjük vele a torta oldalát és tetejét. Végül a megmaradt habból rózsákat nyomunk a torta tetejére díszítésként. Ribizlivel szórjuk meg a tetejét, az oldalát pedig mandulaforgáccsal díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/rizses-ribizlitorta/