Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rizskoch recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 dkg rizs
  • 5 dl tej
  • 1 dl víz
  • csipet só
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 10 dkg cukor
  • 2 dkg margarin
  • 0,5 citrom héja
  • 3 tojás

Elkészítése

A rizst a tejjel, a vízzel, a csipet sóval és a vaníliával gyakori kevergetés mellet puhára főzzük. Tejberizs állagúra, majd a tűzhelyről levéve hozzákeverünk 8 dkg cukrot, a margarint, a citrom héját és hagyjuk kihűlni.

Amikor a massza szobahőmérsékletűre hűlt, akkor hozzákeverjük a tojássárgákat, majd a 2 dkg cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét és egy kivajazott, kb 20*30 cm-es tepsibe öntjük.

170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton kb 45 perc alatt készre sütjük. A sütési idő sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát, mielőtt kivesszük!

Ízlés szerint porcukorral meghintve, lekvárral vagy málnaszörppel kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/rizskoch-6/