Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rizslisztes piskótatekercs rebarbarakrémmel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótatekercshez

  • 12 dkg rizsliszt
  • 10 dkg eritrit
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 2 evőkanál forró víz

Rebarbarakrémhez

  • 5 szál rebarbara
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg eritrit
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 2 dl habtejszín

Elkészítése

Az egész tojásokat az eritrittel és a vaníliaaromával keverjük jó habosra, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a forróvizet és keverjük még 1-2 percig. Ezután adjuk hozzá a rizslisztet, majd egy keverőkanállal, óvatosan keverjük, forgassuk össze.

Egy gáztepsit (38*44 cm) béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen kenjük rá a masszát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb 15 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 13 percig sütöttem).

Egy nagyobb sütőpapírt enyhén szórjunk meg rizsliszttel, majd a sütőből kivett tésztát, rögtön fordítsuk rá. Ezután óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt, majd egy nedves konyharuhával takarjuk le a tésztát (a konyharuhát alaposan csavarjuk ki, hogy éppen csak nedves legyen).

Amikor a tészta már éppen csak langyos, vegyük le a konyharuhát és a sütőpapírral együtt tekerjük fel, majd úgy hagyjuk teljesen kihűlni (én legalább kétszer ki és fel tekerem, majd hagyom teljesen kihűlni).

A rebarbara szárról húzzuk le a külső, vékony hártyás részt, majd daraboljuk fel. A mézet tegyük egy serpenyőbe, majd adjuk hozzá a feldarabolt rebarbarát, szórjuk meg az őrölt fahéjjal, reszeljük rá a citromhéjat, majd pároljuk puhára, pépesre (én nem tettem alá vizet, mert a rebarbara engedett annyit, amiben puhára párolódott).

Ezután vegyük le a tűzről, egy kézi habverővel keverjük simára, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A mascarponét keverjük simára az eritrittel és a vaníliával, majd adjuk hozzá a rebarbarapépet és szintén keverjük simára.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarpone krémhez.

A teljesen kihűlt piskótát tekerjük ki, egyenletesen kenjük meg a krém 2/3 részével, majd tekerjük fel.

Ezután a maradék krémmel vonjuk be a tekercset, majd tegyük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/rizslisztes-piskotatekercs-rebarbarakremmel/