Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mézet és a vajat kis lángon összemelegítjük, majd kihűtjük. A tojásokat a cukorral, a sütőporos mézeskalács fűszerkeverékkel, a kakaóporral, a fahéjjal, a szódabikarbónával, a reszelt citrom és narancshéjakkal, a citrom lével robotgéppel összekeverjük. Felváltva adjuk hozzá a vajas-mézes keveréket és a lisztet. A tészta puha és lágy lesz, de így lesz tökéletes. A tálat […]

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2020.12.26.

A mézeskalácshoz

Az írókához

Elkészítése

A mézet és a vajat kis lángon összemelegítjük, majd kihűtjük.

A tojásokat a cukorral, a sütőporos mézeskalács fűszerkeverékkel, a kakaóporral, a fahéjjal, a szódabikarbónával, a reszelt citrom és narancshéjakkal, a citrom lével robotgéppel összekeverjük. Felváltva adjuk hozzá a vajas-mézes keveréket és a lisztet.

A tészta puha és lágy lesz, de így lesz tökéletes. A tálat lefedve egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap lisztezett deszkán kb 3 mm vastagra kinyújtjuk, tetszés szerinti formákkal kiszúrjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a mézeskalácsokat és 175 fokos sütőbe toljuk. Kb 10 percig sütjük, amíg szép világosak nem lesznek (akkor jó, ha megnyomjuk és nem horpad be a teteje).

A tojásfehérjét félig felverjük, majd apránként hozzáadjuk a porcukrot, majd addig verjük, amíg szép fényes, krémes hab lesz belőle. Végezetül belekeverjük az ecetcet/citromlevet és a keményítőt.

Veszünk egy keményebb nylonzacskót, beletöltjük tojáshabot és kivágjuk a végét. Tetszés szerint díszítjük a mézeseket.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tél Ár: Drága Gyakorlat: Profiknak Fogás: Desszert
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is