Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A római szelet finom, réteges sütemény. Puha tésztalapok, kétféle krém és a tetején csokimáz teszi különlegessé. Egy kis hűtés után szépen szeletelhető és mutatós süti lesz belőle.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
antoniabianca
Beküldte: 2013.08.26.

Tészta

Krém

Tetejére

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet, a zsírt, a porcukrot, a tojást, a citrom reszelt héját és levét, a szódaport, a tejfölt és annyi tejet összegyúrunk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.

A masszát három részre osztjuk, majd a tepsi hátán, előmelegített sütőben egyenként kisütjük a lapokat. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém elkészítése

A lisztet fokozatosan elkeverjük a tejben, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Teljesen kihűtjük.

A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt lisztes alaphoz adjuk. A krémet két részre osztjuk: az egyikhez citromlevet keverünk, a másikhoz kakaóport és rumaromát.

Sütemény összeállítása

A lapokat felváltva megkenjük a kétféle krémmel, majd rövid időre hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.

Csokimáz

A cukrot a vízzel felfőzzük, majd gőz felett sűrűre főzzük a darabokra tört tortabevonóval és a kakaóporral. Levesszük a tűzről, belekeverjük a margarint, és ezzel vonjuk be a sütemény tetejét.

Tipp

A krémet feldobhatjuk reszelt narancshéjjal vagy egy kevés fahéjjal is. Ha előző nap készítjük el, másnapra még finomabb lesz, mert a lapok jól megpuhulnak.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
antoniabianca
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is