Elkészítése
Tészta elkészítése
A lisztet, a zsírt, a porcukrot, a tojást, a citrom reszelt héját és levét, a szódaport, a tejfölt és annyi tejet összegyúrunk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
A masszát három részre osztjuk, majd a tepsi hátán, előmelegített sütőben egyenként kisütjük a lapokat. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém elkészítése
A lisztet fokozatosan elkeverjük a tejben, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Teljesen kihűtjük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt lisztes alaphoz adjuk. A krémet két részre osztjuk: az egyikhez citromlevet keverünk, a másikhoz kakaóport és rumaromát.
Sütemény összeállítása
A lapokat felváltva megkenjük a kétféle krémmel, majd rövid időre hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.
Csokimáz
A cukrot a vízzel felfőzzük, majd gőz felett sűrűre főzzük a darabokra tört tortabevonóval és a kakaóporral. Levesszük a tűzről, belekeverjük a margarint, és ezzel vonjuk be a sütemény tetejét.
Tipp
A krémet feldobhatjuk reszelt narancshéjjal vagy egy kevés fahéjjal is. Ha előző nap készítjük el, másnapra még finomabb lesz, mert a lapok jól megpuhulnak.
