Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Római szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 10 dkg zsír
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • 0,5 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál tejföl
  • tej (hogy nyújtható legyen )

Krém

  • 7 dl tej
  • 7 evőkanál liszt
  • 30 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 db citrom leve
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál rumaroma

Tetejére

  • 3 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál víz
  • 2 tábla tortabevonó
  • 5 dkg margarin
  • 1 evőkanál kakaópor

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet, a zsírt, a porcukrot, a tojást, a citrom reszelt héját és levét, a szódaport, a tejfölt és annyi tejet összegyúrunk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.

A masszát három részre osztjuk, majd a tepsi hátán, előmelegített sütőben egyenként kisütjük a lapokat. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém elkészítése

A lisztet fokozatosan elkeverjük a tejben, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Teljesen kihűtjük.

A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt lisztes alaphoz adjuk. A krémet két részre osztjuk: az egyikhez citromlevet keverünk, a másikhoz kakaóport és rumaromát.

Sütemény összeállítása

A lapokat felváltva megkenjük a kétféle krémmel, majd rövid időre hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.

Csokimáz

A cukrot a vízzel felfőzzük, majd gőz felett sűrűre főzzük a darabokra tört tortabevonóval és a kakaóporral. Levesszük a tűzről, belekeverjük a margarint, és ezzel vonjuk be a sütemény tetejét.

Tipp

A krémet feldobhatjuk reszelt narancshéjjal vagy egy kevés fahéjjal is. Ha előző nap készítjük el, másnapra még finomabb lesz, mert a lapok jól megpuhulnak.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/romai-szelet/