Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Román szalámi recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 egész tojás
  • 25 dkg cukor
  • 5 dkg kakaópor
  • 25 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg keksz
  • 0,5 dl rum (elhagyható)
  • 20 dkg vágott dió, mandula mogyoró ízlés szerint


Elkészítése:

A tojásokat a kétféle cukorral gőz felett habosra kavarjuk. Beletesszük a kakaót, vajat, rumot és sűrű krémmé főzzük.

Beletördeljük a kekszet és beleöntjük a többi hozzávalót. Én a diót egy picit megpirítottam a sütőben, így finomabb íze lett.
Picit hűtjük.

Addig egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal. Beleöntjük a masszát, jól elegyengetjük, becsomagoljuk és hűtőben dermesztjük legalább 6 órán keresztül.

Én a fóliát nem szoktam levenni róla, csak akkor, amikor tálalom a vendégeknek, így nem szárad ki.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/roman-szalami/