Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Tea sütik, kekszek

Ropogós keksz

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először a száraz hozzávalókat – lisztet, kakaót, sütőport, sót, cukrot és vaníliás cukrot – egy tálban alaposan összekeverjük, majd félretesszük. Egy másik tálban a tojásokat villával felverjük, hozzáadjuk az olajat, és összekeverjük. Ezután a száraz hozzávalókat fokozatosan hozzáadjuk a tojásos keverékhez, és jól összedolgozzuk, hogy homogén tésztát kapjunk. Az elkészült tésztát fóliába csomagoljuk, és hűtőbe […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.13.

Tésztához

Hempergetéshez

Elkészítése

Először a száraz hozzávalókat – lisztet, kakaót, sütőport, sót, cukrot és vaníliás cukrot – egy tálban alaposan összekeverjük, majd félretesszük. Egy másik tálban a tojásokat villával felverjük, hozzáadjuk az olajat, és összekeverjük. Ezután a száraz hozzávalókat fokozatosan hozzáadjuk a tojásos keverékhez, és jól összedolgozzuk, hogy homogén tésztát kapjunk.

Az elkészült tésztát fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon és jól formázható legyen. Kb. 2 órát hagyjuk a hűtőben pihenni, amíg eléri a megfelelő állagot.

Amikor a tészta már formázható, diónyi méretű gombócokat készítünk belőle. A gombócokat először kristálycukorba, majd porcukorba hempergetjük. A cukorba forgatott gombócokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 10-11 perc alatt készre sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tejmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is