Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ropogós keksz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 160 g finomliszt
  • 60 g kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 190 g cukor
  • 60 ml olaj
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor

Hempergetéshez

  • cukor
  • porcukor
Ropogós keksz

Elkészítése

Először a száraz hozzávalókat – lisztet, kakaót, sütőport, sót, cukrot és vaníliás cukrot – egy tálban alaposan összekeverjük, majd félretesszük. Egy másik tálban a tojásokat villával felverjük, hozzáadjuk az olajat, és összekeverjük. Ezután a száraz hozzávalókat fokozatosan hozzáadjuk a tojásos keverékhez, és jól összedolgozzuk, hogy homogén tésztát kapjunk.

Az elkészült tésztát fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon és jól formázható legyen. Kb. 2 órát hagyjuk a hűtőben pihenni, amíg eléri a megfelelő állagot.

Amikor a tészta már formázható, diónyi méretű gombócokat készítünk belőle. A gombócokat először kristálycukorba, majd porcukorba hempergetjük. A cukorba forgatott gombócokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 10-11 perc alatt készre sütjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/ropogos-keksz/