Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rotschild piskótaszívek recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 2 tojássárgája
  • 5 ek cukor
  • 4 tojásfehérje
  • 3 púpozott ek liszt
  • 4-5 dkg dióbél

A bevonathoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál étolaj


Elkészítése:

A tojássárgáját 1 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük.

A kétféle tojásos masszát könnyed mozdulatokkal egymásba keverjük, miközben apránként a lisztet is hozzáadjuk. A masszát szívalakú szilikon formákba félig töltjük. Sütőlemezre rakjuk, a tetejüket durvára vágott dióval meghintjük, és előmelegített sütőben (165 °C; légkeveréses) kb. 18-20 perc alatt aranysárgára sütjük.

A sütőből kivesszük, és hűlés után vesszük ki a formából. Az étcsokoládét fölolvasztjuk, folyamatosan belekeverjük az olajat. A kihűlt piskóták alját csokoládéba mártjuk. Tálalásig hűtőbe tesszük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/rotschild-piskotaszivek/