Elkészítése
A tésztához valókat annyi tejjel dolgozzuk össze, hogy jó nyújtható legyen. Öt egyenlő részre osztjuk a tésztát. Két részt kinyújtunk, és tepsi hátulján külön-külön megsütünk. A maradék három részt egyenként kinyújtjuk, megtöltjük az előzőleg elkészített töltelékkel, majd bejglihez hasonló rudakká feltekerjük. A töltött rudakat megsütjük, és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a pudingport a tejjel felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a pudingos krémet hozzáadjuk.
Összeállítás:
Az egyik lapra kenjük a krém felét, majd ráhelyezzük a mákos (vagy diós) rudakat. A rudakat beborítjuk a maradék krémmel, és ráhelyezzük a másik lapot. A tetejére csokimázat simítunk.
Tipp:
bár mákkal is ízletes, ahogy a képen van, de dióval még finomabb.
