Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rózsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg finomliszt
  • 10 dkg margarin
  • 30 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

Töltelék

  • 20 dkg darált mák
  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 1 csomag sütőpor

Krém

  • 1 liter tej
  • 3 csomag puncsízű pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor

Elkészítése

A tésztához valókat annyi tejjel dolgozzuk össze, hogy jó nyújtható legyen. Öt egyenlő részre osztjuk a tésztát. Két részt kinyújtunk, és tepsi hátulján külön-külön megsütünk. A maradék három részt egyenként kinyújtjuk, megtöltjük az előzőleg elkészített töltelékkel, majd bejglihez hasonló rudakká feltekerjük. A töltött rudakat megsütjük, és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a pudingport a tejjel felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a pudingos krémet hozzáadjuk.

Összeállítás:

Az egyik lapra kenjük a krém felét, majd ráhelyezzük a mákos (vagy diós) rudakat. A rudakat beborítjuk a maradék krémmel, és ráhelyezzük a másik lapot. A tetejére csokimázat simítunk.

Tipp:

bár mákkal is ízletes, ahogy a képen van, de dióval még finomabb.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/rozsa-2/