Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rózsa szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 45 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db citrom (leve és reszelt héja)
  • 2 dkg kakaópor

Máz

  • 3 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg cukor

A lapok kenéséhez

  • baracklekvár
  • darált dió
  • cukor

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és három cipót formálunk. Az egyik cipóba belegyúrjuk a kakaóport. Mindhárom cipót egyenként kinyújtjuk.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. Az első kinyújtott lapot az aljára helyezzük, megkenjük baracklekvárral, és megszórjuk cukrozott dióval. Rányújtjuk a kakaós lapot, azt is megkenjük lekvárral, és megszórjuk cukrozott darált dióval. Végül a harmadik lappal befedjük.

Előmelegített sütőben megsütjük a réteges tésztát. A sütés után, még melegen, elkészítjük a mázat.

A máz hozzávalóit jól kikeverjük, és egyenletesen a forró tészta tetejére simítjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/rozsa-szelet-2/