Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rózsi szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 45 dkg finomliszt
  • 18 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 db tojássárgája
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 evőkanál tejföl

Krém

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 5 evőkanál sárgabaracklekvár

Tetejére

  • 3 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1 evőkanál citromlé

Elkészítése

A tészta hozzávalóit – a kakaópor és a tejföl kivételével – összegyúrjuk. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, majd az egyik adaghoz hozzáadjuk a kakaóport és a tejfölt, hogy egységes csokoládés tésztát kapjunk.

A három lapot egyenként kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsi hátán 180 °C-on körülbelül 10 perc alatt megsütjük.

A krémhez a pudingport elkeverjük a tejben, majd sűrűre főzzük. Langyosan hozzáadjuk a margarint és a porcukrot, majd habosra keverjük.

Az alsó lapot (világos tészta) megkenjük sárgabaracklekvárral, erre helyezzük a csokoládés lapot, majd egyenletesen rákenjük a pudingos krémet. Végül befedjük a harmadik, világos tésztalappal.

A habhoz vizet forralunk, majd a tojásfehérjéket egy hőálló tálban a porcukorral vízgőz felett felverjük. Amikor már majdnem kemény, hozzáadjuk a citromlevet, és addig verjük, amíg fényes, kemény habot nem kapunk.

A habot a sütemény tetejére kenjük, és ízlés szerint olvasztott csokoládéval díszíthetjük. Másnap szeleteljük.

Tepsi méret: 23×34 cm

 

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/rozsi-szelet-2/