Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rózsika szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 45 dkg finomliszt
  • 15 dkg zsír
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csomag sütőpor
  • tejföl (vagy tej)
  • 1-2 evőkanál kakaópor

Töltés

  • darált dió
  • lekvár

Máz

  • 3 db tojássárgája
  • 14 dkg porcukor
Rózsika szelet kép

Elkészítése

A lisztet, a zsírt, a porcukrot, a tojást, a reszelt citromhéjat, a sütőport, tejjel vagy tejföllel összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk. Az egyik részbe belegyúrjuk a kakaóport.

Kivajazott, lisztezett tepsibe nyújtjuk az egyik “sárga” lapot, megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval. Erre kerül a kakaós lap, ezt is megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval. Végül beborítjuk a második “sárga” lappal.

180 fokra előmelegített sütőben kb 35-40 percig sütjük.

Ha megsült a tészta, a még forró süteményre ráöntjük a mázat. Ehhez a tojás sárgákat a porcukorral alaposan kikeverjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/rozsika-szelet/