Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Almás sütik

Rumos almás pite

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A rumos almás pite egy klasszikus, tepsis sütemény, amelyben a fahéjas, diós, rumos alma és a puha omlós tészta találkozik. Vendégvárónak vagy családi összejövetelekre is ideális, mert bőséges adag készül belőle, és másnapra is finom marad. A porcukorral megszórva igazi házias finomság.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.10.05.

A tésztához

A tészta kenéséhez

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítése

Töltelék

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd a levét kinyomkodjuk. Ízesítjük fahéjjal, rummal és a cukorral, majd félretesszük.

Tészta

A lisztet a margarinnal gyorsan elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a tojások sárgáját, a tejfölt és a sót. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, két egyforma cipót formálunk belőle, és hűvös helyen fél órát pihentetjük.

Összeállítás

A tésztát két lapra nyújtjuk a tepsi méretére (40×30 cm). Az egyik lapot a tepsibe helyezzük, megszórjuk darált dióval, majd egyenletesen elosztjuk rajta az almás tölteléket. Befedjük a másik lappal, tetejét felvert tojással lekenjük és villával megszurkáljuk.

Sütés

A pitét előmelegített sütőben, 180 fokon 35–40 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk, majd szeletelve kínáljuk.

Tipp

A töltelék ízét gazdagíthatjuk mazsolával vagy apróra vágott aszalt szilvával is. Ha szeretjük a karakteresebb aromát, a rum mennyiségét bátran növelhetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is