Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rumos babapiskótás süti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • csipet só
  • 1 kávéskanál szalakáli
  • 0,5 dl tej
  • 1 evőkanál kakaópor

Krémhez

  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 csomag babapiskóta
  • 0,5 dl rum
  • piros ételfesték

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd pár órát pihentetjük hűvös helyen. Miután a tészta pihent, lisztezett deszkán kettévesszük, kinyújtjuk, és két lapot sütünk belőle.

A krém hozzávalóit a tejben sűrűre főzzük. Amikor a krém kihűlt, a cukrot a vajjal habosra keverjük, és hozzáadjuk a főzött masszához, így kapunk egy sima, krémes tölteléket.

A rumba belekeverjük a színezőt, majd a babapiskótát megmártjuk benne. Ezután összeállítjuk a sütit a következőképpen: az egyik lapra krémet kenünk, erre rárakjuk a rumba mártott babapiskótákat, majd újra krém következik, végül a másik lapot tesszük a tetejére.

A sütemény tetejét megszórjuk porcukorral.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/rumos-babapiskotas-suti/