Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kuglófok

Rumos-diós kuglóf

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojások sárgáját a porcukorral és a kissé megolvasztott margarinnal habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált diót és a rumot, majd jól elkeverjük. Az élesztőt a langyos tejben elkeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és a tejben oldott élesztővel óvatosan összeforgatjuk. A sárgájás masszát óvatosan összedolgozzuk a fehérjével, majd hozzáadjuk a lisztet, és egynemű tésztává keverjük. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.05.22.

Hozzávalók

Elkészítése

A tojások sárgáját a porcukorral és a kissé megolvasztott margarinnal habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált diót és a rumot, majd jól elkeverjük.

Az élesztőt a langyos tejben elkeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és a tejben oldott élesztővel óvatosan összeforgatjuk.

A sárgájás masszát óvatosan összedolgozzuk a fehérjével, majd hozzáadjuk a lisztet, és egynemű tésztává keverjük.

A kuglófformát margarinnal kikenjük és liszttel meghintjük (vagy morzsával, ha ragaszkodunk az eredeti verzióhoz), majd a masszát beleöntjük.

Előmelegített sütőben 170-180°C-on kb. 45-50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

A megsült kuglófot hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintjük, vagy rumos cukormázzal vonjuk be.

Rumos cukormáz elkészítése:

A porcukrot egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a rumot és a langyos vizet. Alaposan elkeverjük, hogy sima, sűrű mázat kapjunk. A kihűlt kuglóf tetejére csorgatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is