Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rumos-diós kuglóf recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 20 dkg darált dió
  • 1 dl rum
  • 1 dkg élesztő
  • 3 evőkanál tej
  • 12 dkg finomliszt

Elkészítése

A tojások sárgáját a porcukorral és a kissé megolvasztott margarinnal habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált diót és a rumot, majd jól elkeverjük.

Az élesztőt a langyos tejben elkeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és a tejben oldott élesztővel óvatosan összeforgatjuk.

A sárgájás masszát óvatosan összedolgozzuk a fehérjével, majd hozzáadjuk a lisztet, és egynemű tésztává keverjük.

A kuglófformát margarinnal kikenjük és liszttel meghintjük (vagy morzsával, ha ragaszkodunk az eredeti verzióhoz), majd a masszát beleöntjük.

Előmelegített sütőben 170-180°C-on kb. 45-50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

A megsült kuglófot hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintjük, vagy rumos cukormázzal vonjuk be.

Rumos cukormáz elkészítése:

A porcukrot egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a rumot és a langyos vizet. Alaposan elkeverjük, hogy sima, sűrű mázat kapjunk. A kihűlt kuglóf tetejére csorgatjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/rumos-dios-kuglof/