Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rumos-diós piskótatekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db 8 tojásos piskóta
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 15 evőkanál cukor
  • 0,5 dl rum
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg darált dió
  • csokireszelék

Elkészítése

8 tojásból piskótát sütünk, amelyet még melegen nedves konyharuhára borítunk, és óvatosan feltekerünk, majd hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejből, a cukorból és a vaníliás pudingporból sűrű pudingot főzünk, amelyet szintén hagyunk teljesen kihűlni. A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a rumot, majd gépi habverővel alaposan összedolgozzuk a margarinnal és a darált dióval, amíg egynemű, krémes állagú lesz.

A kihűlt piskótát kitekerjük, és megtöltjük a krém kétharmadával, egyenletesen elosztva rajta. A piskótát óvatosan visszatekerjük, majd a maradék krémmel bevonjuk a külső felületét.

A sütemény tetejét tetszés szerint díszítjük, például reszelt csokoládéval, dióval vagy cukordíszekkel. Hűtőbe tesszük, és másnap szeleteljük, hogy az ízek jól összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/rumos-dios-piskotatekercs/