Elkészítése
Hozzávalók kb 40 db-hoz:
- 12 dkg puha margarin
- 15 dkg barna cukor
- 2 ek habtejszín(vagy tej)
- 1 tk rum vagy rumaroma
- 18 dkg finomliszt
- 0,5 kk só
- 5 dkg darált dió
- 5 dkg csoki lemez darabkák
Bevonáshoz:
- 10 dkg csokoládé
- 2 ek olaj
Tetejére:
- szórócukor
- csoki reszelék
- darált dió
Elkészítése:
A puha margarint a cukorral kihabosítjuk, majd az átszitált lisztet, darált diót, habtejszínt és rumaromát is hozzá keverjük.
Amikor egynemű a masszánk, jöhetnek a lemezes csoki darabkák, amit szintén egyenletesen próbálunk elkeverni. Hűtőbe tesszük 1 órát , így könnyebb lesz vizes kézzel 2-3 cm átmérőjű kis gombócokat formálnunk (Nálam a karalábé vájó volt a méret 🙂
Ismét hűtőbe tesszük a golyókat, majd vízgőzön olvasztott csokoládé-olaj keverékébe mártjuk. Sütőpapírral fedett tálcára sorakoztatjuk és ízlésünk szerint dekoráljuk a tetejüket. Újabb hűtés következik, immáron az utolsó fázishoz érve.
