Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rumos meggyes, csokis krémes szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 5 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 15 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál rum
  • 5 dkg tortadara
  • 15 dkg meggybefőtt

A krémhez

  • 4 dl habtejszín
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 7 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg vaj

A bevonathoz

  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj
  • 6 kocka fehér csokoládé
  • 1 teáskanál étolaj

Továbbá

  • 15 darab piskótatallér

A tallérok mártogatásához

  • 1,5 dl meggylé (rummal ízesítetve)

Elkészítése

Lapok készítése:

A tojásokat a cukrokkal és rummal körülbelül 8-10 perc alatt habosra keverjük robotgéppel. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.

Két tepsit (20*30 cm) kibélelünk sütőpapírral és a tésztát elfelezzük, majd belesimítjuk a tepsikbe. Az egyik tésztába rumos meggyet szórunk, a másikba tortadarát.

Mindkét lapot egyenként, 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. A sütőpapírt lehúzzuk róluk és hagyjuk kihűlni.

Krém készítése:

A tejszínt a cukorral összeforraljuk, majd hozzáadjuk a csokoládét és a kakaóport, végül sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a vajat is. Ezután hagyjuk kihűlni teljesen, majd robotgéppel jó habosra keverjük.

A sütemény összeállítása:

Egy tálcára helyezzük a meggyes lapot, majd rákenjük a krém felét. A krém tetejét kitesszük a rumos meggylébe mártott tallérokkal, majd erre kerül a maradék krém. Végül az egészet a tortadarás lappal fedjük be.

A süteményt csokoládéval vonjuk be. A fehér csokoládét 1 teáskanál olajjal, a tejcsokoládét 1 evőkanál olajjal mikróban felolvasztjuk.

Először a tejcsokoládéval vonjuk be a süteményt, majd csíkokban felvisszük rá a fehér csokoládét. Egy fogpiszkálóval mintákat húzunk a fehér csokoládéba.

A végeredmény nagyon finom sütemény lett.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/rumos-meggyes-csokis-kremes-szelet/