Lapok készítése:
A tojásokat a cukrokkal és rummal körülbelül 8-10 perc alatt habosra keverjük robotgéppel. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
Két tepsit (20*30 cm) kibélelünk sütőpapírral és a tésztát elfelezzük, majd belesimítjuk a tepsikbe. Az egyik tésztába rumos meggyet szórunk, a másikba tortadarát.
Mindkét lapot egyenként, 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. A sütőpapírt lehúzzuk róluk és hagyjuk kihűlni.
Krém készítése:
A tejszínt a cukorral összeforraljuk, majd hozzáadjuk a csokoládét és a kakaóport, végül sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a vajat is. Ezután hagyjuk kihűlni teljesen, majd robotgéppel jó habosra keverjük.
A sütemény összeállítása:
Egy tálcára helyezzük a meggyes lapot, majd rákenjük a krém felét. A krém tetejét kitesszük a rumos meggylébe mártott tallérokkal, majd erre kerül a maradék krém. Végül az egészet a tortadarás lappal fedjük be.
A süteményt csokoládéval vonjuk be. A fehér csokoládét 1 teáskanál olajjal, a tejcsokoládét 1 evőkanál olajjal mikróban felolvasztjuk.
Először a tejcsokoládéval vonjuk be a süteményt, majd csíkokban felvisszük rá a fehér csokoládét. Egy fogpiszkálóval mintákat húzunk a fehér csokoládéba.
A végeredmény nagyon finom sütemény lett.