Elkészítése
A darált kekszet összekeverjük a porcukorral, a kakaóval, a vaníliás cukorral és a vajjal. Annyi meggylevet adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk. Végül rumaromával vagy kevés rummal ízesítjük.
A masszából nedves kézzel kisebb golyókat formázunk. Mindegyik közepébe egy szem meggyet teszünk, majd a golyókat kókuszreszelékben megforgatjuk. Egy tálcára sorakoztatjuk, letakarjuk, és hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjenek és az ízek összeérjenek.
Tálalás
Hűtve a legfinomabb, akár papírkapszliba téve is kínálhatjuk. Ideális aprósütemény kávé vagy tea mellé.
Tipp
Ha különlegesebbé szeretnénk tenni, a kókuszreszeléket előtte meg is piríthatjuk, így enyhén diós, intenzívebb ízt ad a golyóknak. A meggy helyett cseresznyével vagy aszalt gyümölccsel is kísérletezhetünk.


