Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A rumos meggyes kókuszgolyó egy klasszikus desszert újragondolva: a jól ismert kókuszgolyó frissességét a meggy és a rum teszi igazán különlegessé. Nemcsak mutatós, hanem gyorsan elkészíthető édesség, amelyet vendégvárónak vagy ünnepi asztalra is bátran kínálhatunk.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Toth Csilla
Beküldte: 2013.08.25.

Hozzávalók

Elkészítése

A darált kekszet összekeverjük a porcukorral, a kakaóval, a vaníliás cukorral és a vajjal. Annyi meggylevet adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk. Végül rumaromával vagy kevés rummal ízesítjük.

A masszából nedves kézzel kisebb golyókat formázunk. Mindegyik közepébe egy szem meggyet teszünk, majd a golyókat kókuszreszelékben megforgatjuk. Egy tálcára sorakoztatjuk, letakarjuk, és hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjenek és az ízek összeérjenek.

Tálalás

Hűtve a legfinomabb, akár papírkapszliba téve is kínálhatjuk. Ideális aprósütemény kávé vagy tea mellé.

Tipp

Ha különlegesebbé szeretnénk tenni, a kókuszreszeléket előtte meg is piríthatjuk, így enyhén diós, intenzívebb ízt ad a golyóknak. A meggy helyett cseresznyével vagy aszalt gyümölccsel is kísérletezhetünk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Toth Csilla
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is